Cobot-håndbog

Vælg et kapitel

01
Kapitel 1

Kollaborativ eller ej? Sådan vælger du den rigtige robot til opgaven

Kapitel 2

Grundlæggende robotteknologi

Kapitel 3

Cobottens fysik

Kapitel 4

Sådan programmerer du en cobot

Kapitel 5

Fem processer, som din cobot kan hjælpe dig med

Kapitel 6

Sådan gør du en cobot sikker

En bid af cobot-kagen

Robotteknologi er et veludviklet og succesfuldt anvendt industrialiserings koncept som har indfundet sig hos produktionsvirksomheder gennem mange år. 

Vi benytter teknologien for at forbedre arbejdsmiljøet, fjerne det ensformige arbejde samt øge produktiviteten. Teknologien vinder nu også indpas inden for servicefag og sundhedssektoren. 

Fra at være et højteknologisk produkt, som kræver dybdegående kendskab for at implementere, går udviklingen nu mod mere brugervenlige koncepter, der gør det muligt for virksomhedernes egne ansatte at tage teknologien i brug og drifte den til gavn for virksomheden og dens medarbejdere. 

Disse nyere og mere brugervenlige robotter benævnes også ofte som cobots. 

For at danske virksomheder kan opretholde eller forbedre deres konkurrenceevne i det globale marked, er det meget vigtigt at udbrede anvendelsen af denne teknologi og Cobot Knowledge Lab – projektet er et vigtigt skridt for at opkvalificere virksomhedernes viden på området. 

For der er mangel på viden og erfaring med cobots ude i virksomhederne, og det er en barriere for at indfri gevinsterne ved de kollaborative robotter.  

Det er Cobot Knowledge Lab-projektet med til at lave om på.  

Men for at alle virksomheder kan få en bid af cobot-videnskagen, så har vi lavet denne cobothåndbog.